У Львові побудуть багатоповерхові паркінги

Вже у березні у Львові буде оголошено конкурс на будівництво багаторівневих паркінгів

Про способи вирішення проблеми паркування автотранспорту у Львові  говорили на спільному засіданні Ради з питань будівництва паркінгів, гаражів та автостоянок при Міністерстві регіонального розвитку та будівництва та містобудівної ради при управлінні архітектури.

«Ми вже розробили схему розміщення багаторівневих паркінгів різних типів у Львові, а також погодили земельні ділянки щодо будівництва паркінгів у відповідних інстанціях у Києві. Зараз ми проводитимемо громадські слухання на цю тему і вже у березні можна буде оголошувати міжнародний конкурс на будівництво. Місто відчуває гостру необхідність будівництва багаторівневих паркінгів різних типів.

Якщо говорити про центральну частину міста, то у Галицькому районі проживає понад 70 тисяч мешканців. За новими правилами потрібно передбачити одне паркомісце на шість квартир. Тому необхідно 5 тисяч паркомість тільки у Галицькому районі, це не враховуючи навчальних закладів, кінотеатрів, інших установ. Якщо говорити про загальну кількість паркомість у Львові, то ми виходимо з 200 тисяч до 2025 року. Зараз у місті налічується 50 тис. гаражів і стоянок різних типів. Згідно з новим генпланом їх буде ще 55 тисяч. Тобто нам бракує ще 100 тисяч паркомісць», – повідомив директор департаменту містобудування та інфраструктури Андрій Павлів.

Заступник голови ради з питань будівництва паркінгів, гаражів та автостоянок Міністерства регіонального розвитку та будівництва України Юрій Тарас зауважив, що Інститут парковочних систем у Києві ввів в дію перший в Україні автоматизований паркінг, тому сьогодні є вже є реальністю. Механізований паркінг на 30% збільшує кількість паркомісць ніж звичайний. Адже завдання Міністерства полягає в тому, щоб показати місто яким чином воно може забезпечити себе необхідною кількістю паркомісць. Він також повідомив, що сьогодні інвестори готові вкладати кошти у цю сферу, адже вони розуміють, що паркінг щоденно і щогодинно приносить готівку, тобто є ліквідним і в них варто вкладати кошти. Проте інвестори ставлять певні вимоги перед органами місцевого самоврядування, зокрема забезпечення ліквідації стихійних парковок біля багаторівневих паркінгів, а також погодження в усіх необхідних інстанціях дозволів на будівництво.

На засіданні також обговорювали практичне застосування різних типів паркінгів: залежні та незалежні типи конструкцій паркінгів, парковочні платформи, модульні автостоянки, підтягуючи пристрої тощо.

Прес-служба міськради

Источник: Щоденний Львів

 

 

Назад

Автоматические парковочные системы, многоярусные парковочные системы, многоярусные паркинги, установка автоматических парковок, многоярусные автопаркинги, автоматизированные паркинги, карусельные парковки, гидравлические подъемники автомобильные, карусельные автоматические парковки, механизированные паркинги, многоуровневая парковка, перехватывающие парковки, автоматические Парковки для Евро 2012, механический паркинг, компактный паркинг, кассетные паркинги, лифтовые паркинги, многоуровневые автоматические паркинги, модульные парковки, мульти паркинг.